De voordelen van zonnestroom op een rij

Zonnestroom en zonnepanelen bieden veel verschillende voordelen, het zal je dan ook zeker al opgevallen zijn dat je steeds meer en meer daken en panden bedekt ziet met zonnepanelen. Maar wat zijn nou eigenlijk die directe voordelen die zonnestroom opleveren? Als je namelijk overweegt zonnepanelen of zonnecollectoren aan te schaffen, dan is het natuurlijk goed dat je alle voor- en nadelen van zonnestroom goed op een rijtje hebt. Daarom zetten wij aan de hand van drie punten de voordelen van zonnestroom op een rijtje, zo hoef jij je nooit meer af te vragen of zonnestroom voor jou een goed idee is.

De financiële voordelen

Een punt dat toch nog vaak onderschat wordt zijn de financiële voordelen die zonnestroom bieden. Zo kun je met zonnepanelen al gauw ongeveer zo’n 600 euro per jaar besparen op je energiekosten. In het geval dat je dan veel opwekt en minder verbruikt kun je er ook nog aan gaan verdienen, je levert dan terug op het net. Hiervoor krijg je een vergoeding, deze is wel afhankelijk van je energieleverancier. Tevens lijkt het soms alsof het terugverdienen van zonnepanelen veel tijd kost, maar over het algemeen heeft u dit in minder dan 10 jaar terugverdiend. Daarom komt ook nog de mogelijkheid voor eventuele sde++ subsidies, waardoor de kosten de eerste jaren nog lager liggen.

Denken aan het milieu en je woning

Behalve dat het voor u direct voordelen biedt, biedt zonnestroom voor iedereen natuurlijk ook op de langere termijn voordelen. Zo draag je bij aan een duurzamere stroomvoorziening en verlaag je de co2-uitstoot van jouw huishouden. Eveneens maakt het opwekken van zonnestroom geen lawaai. Voor je huis biedt het natuurlijk ook veel voordelen, niet enkel dat de energiekosten dalen maar ook dat je huis in waarde stijgt, in combinatie met isolatie al helemaal. Ook draagt zonnestroom bij aan een beter energielabel voor jouw woning, dit is van belang omdat dit label sinds 2015 verplicht is voor elke woning.