Hoe werkt een powerbank op zonne-energie?

Een powerbank kan ontzettend handig zijn. Enkele goede voorbeelden van wanneer een powerbank ideaal is: als je op vakantie gaat, voor in het openbaar vervoer of tijdens het sporten. Als je even niet de mogelijkheid hebt om je smartphone op te laden, dan is het erg prettig om een powerbank te hebben. Zeker omdat men het tegenwoordig gewend is om altijd bereikbaar te zijn. De meeste mensen kunnen niet lang zonder hun smartphone. Een powerbank op zonne-energie is al helemaal ontzettend handig om te hebben. Hoe een powerbank op zonne-energie werkt lees je hier.

De powerbank laad je op met zonne-energie

Een powerbank op zonne-energie laad je op door hem in de zon te leggen. Ook bij normaal daglicht laadt de powerbank langzaam op. De powerbank bevat een klein zonnepaneel waarmee zonne-energie opgevangen kan worden. Deze energie wordt eerst opgeslagen in de powerbank. Zodra je stroom nodig hebt voor bijvoorbeeld je smartphone, kun je dit apparaat aan de powerbank verbinden. Je smartphone wordt dan opgeladen met duurzame zonne-energie. Daarom kan het zelfs een goed idee zijn om je telefoon op te laden met de powerbank als je wél toegang tot een stopcontact hebt.

Hoe lang het duurt voordat een powerbank op zonne-energie vol is, is afhankelijk van de capaciteit en van welke powerbank je koopt. Vaak duurt het zo een 30 uur voordat een powerbank vol is. Je kunt dan wel meerdere keren je telefoon opladen.

Ideaal als je een langere tijd van huis bent

Een powerbank op zonne-energie is ideaal als je een langere tijd van huis bent. Ben je bijvoorbeeld een dag op het strand of ga je kamperen? Dan hoef je met een powerbank op zonne-energie nooit bang te zijn dat je telefoon leeg gaat. Overigens kun je met de meeste powerbanks ook andere kleine apparaten opladen.