Nieuwsbrief April 2021

In de lente ziet de wereld er een stuk vrolijker en vriendelijker uit. De lente is ook een bron van energie, voor nieuwe ideeën en plannen. En slimme ondernemers genieten niet alleen zelf van de zon, ze benutten ook de mogelijkheden die zonne-energie biedt. Om hun pand en/of bedrijfsvoering duurzamer te maken dankzij een interessante investering. Deze nieuwsbrief zorgt ongetwijfeld voor inspiratie.

GoStores Roosendaal: 28e project voor Today Solar Energy

In Roosendaal rondt Zonnegilde binnenkort een project af bij de GoStores aan de Rucphensebaan. In opdracht van Today Solar Energy, dat onderdeel is van Green Real Estate, hebben we in totaal 4.354 zonnepanelen geïnstalleerd die samen goed zijn voor bijna 1,4 miljoen Wattpiek (Wp). De oplevering is gepland in de tweede helft van april. Het gaat om drie panden, gevestigd op de winkelboulevard van Roosendaal.

Voor Today Solar Energy heeft Zonnegilde inmiddels een lange reeks projecten uitgevoerd, door heel Nederland. De opdracht bij GoStores in Roosendaal is al het 28e project dat we voor hen mogen uitvoeren.

Uniek project in Venray

DHG (Venray) voorziet voortaan 1500 huishoudens van duurzame energie.

Bekijk hier de beelden (bron: Sunrock)

Vergroot uw kans op SDE++ subsidie

Overweegt u te investeren in een PV-installatie om zelf elektriciteit op te wekken? Profiteer dan van SDE++-subsidie die de rijksoverheid inzet om ondernemers aan een aantrekkelijk rendement te helpen. Er is slechts één periode om de subsidie aan te vragen: van 21 september tot en met 14 oktober 2021. Het is verstandig om de aanvraag tijdig voor te bereiden. Daar helpt Zonnegilde u graag bij.

Haalbaar en betaalbaar

Voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) is dit jaar in totaal 5 miljard euro beschikbaar. Deze subsidie is bedoeld voor meerdere technieken, onder andere voor de opwekking van hernieuwbare energie en van andere CO2-verlagende technieken. Ook installaties met zonnepanelen komen ervoor in aanmerking.

Met deze regeling stimuleert de Nederlandse overheid dat bedrijven investeren in verduurzaming. Zo wil ze dat de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar is. De SDE++ is bedoeld voor bedrijven en (non-) profit-instellingen in uiteenlopende sectoren, zoals de industrie, mobiliteit, elektriciteit, landbouw en de gebouwde omgeving.

Hulp bij aanvraag

Zonnegilde helpt u graag bij de aanvraag namens uw organisatie. Door onze kennis en ervaring weten we waar de aanvraag aan moet voldoen en hoe u de kans vergroot op toekenning. Wilt u deze kans niet missen, maak dan meteen een afspraak voor een gesprek waarin we onze aanpak uitleggen.

Het bericht Nieuwsbrief April 2021 verscheen eerst op Zonnegilde.

Bron