Samenwerking Sungevity & Van Alckmaer succesvol van start

01/04/2021 – De eerste zonnepanelen liggen! Woningcorporatie Van Alckmaer is in maart begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op de eerste 225 eengezinswoningen die gepland staan voor dit jaar. De woningen aan de Uitenboschstraat in Alkmaar hebben een speciale betekenis voor Van Alckmaer. De in 1912 gebouwde huizen vormen het eerste blokje sociale woningbouw en zijn de eerste huurwoningen van Van Alckmaer. Van Alckmaer en Sungevity slaan de handen ineen om huurwoningen te verduurzamen en woonlasten voor huurders te verlagen.

Visie op de samenwerking: op naar een duurzame woningmarkt

Van Alckmaer wilt de huurprijs voor huurders laag houden en zich inzetten voor prettige en levensloopbestendige wijken. Hierbij is verduurzaming een belangrijk onderwerp. Gezamenlijk met gemeente Alkmaar en andere woningcorporaties is het akkoord ‘Programma Duurzaam Alkmaar 2020-2024’ ontstaan. Het doel van het akkoord is om met concrete maatregelen de CO2 uitstoot te reduceren en de planeet te behouden voor de toekomst. Dit doel kan onder andere bereikt worden door energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Van Alckmaer heeft een CO2 routekaart ontwikkeld, waarin de maatregelen van het ‘Programma Duurzaam Alkmaar 2020-2024’ zijn vertaald naar concrete stappen om te verduurzamen. Van Alckmaer loopt hiermee voorop in de verduurzaming van de bestaande woningmarkt.

Met de plaatsing van de zonnepanelen wordt naar verwachting een totaal opwekvermogen van ruim 397 duizend kWh per jaar gerealiseerd en daarmee wordt 189 duizend kilo CO2-uitstoot voorkomen. Dat is evenveel als 4.2 jaar achter elkaar douchen!

Klantgerichte aanpak Sungevity

Van Alckmaer en Sungevity gaan na een geslaagde pilot fase een langlopende samenwerking aan. Van Alckmaer heeft voor Sungevity gekozen vanwege de klantgerichte aanpak om huurders enthousiast te krijgen voor verduurzaming. Richard Hoedjes, regisseur vastgoed & duurzaamheid bij Van Alckmaer, vertelt over deze keuze. “Wij hechten belang aan een partner die met veel begrip van huurders te werk gaat en dat hebben we bij Sungevity gevonden.”

Noord-Holland collectief

De samenwerking betekent een verdere uitbreiding van het Noord-Holland Collectief dat Sungevity heeft opgezet samen met woningcorporaties Woonwaard en Pré Wonen. Naast Intermaris, Elan Wonen en Parteon heeft nu ook Van Alckmaer zich aangesloten bij het regionaal collectief. Het collectief geniet van gunstige prijs/kwaliteit verhoudingen van alle producten, flexibele installatie mogelijkheden én huurders campagnes op maat.

Sungevity kijkt uit naar de impact die ze samen met Van Alckmaer gaan maken!

Ben je werkzaam bij een woningcorporatie en wil je geheel vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact op met Guido Broek via guido.broek@sungevity-intl.com.

The post Samenwerking Sungevity & Van Alckmaer succesvol van start appeared first on Sungevity.

Bron