Sungevity voorziet 1000ste huurwoning Woonwaard van zonnepanelen

14/04/2021- In 2019 startte woningcorporatie Woonwaard de samenwerking met Sungevity, met als doel huurwoningen te verduurzamen en woonlasten voor huurders te verlagen. Binnen twee jaar heeft deze samenwerking geresulteerd in een prachtig succes: 1000 huurwoningen van Woonwaard zijn voorzien van zonnepanelen van Sungevity. Dat moet gevierd worden!

Huurders in het zonnetje gezet

Het is duidelijk dat de huurders van Woonwaard goed gebruik maken van het aanbod dat ze van Sungevity en Woonwaard hebben ontvangen. Om dit succes te vieren zijn de bewoners van de 1.000ste huurwoning persoonlijk door Sungevity’s oprichter Roebyem Anders en Projectleider Paul Duyn van Woonwaard in het zonnetje gezet.

“Nadat we met onze buren hadden gesproken waren we om. Met z’n allen op weg naar een duurzame wereld: we kunnen allemaal ons steentje bijdragen en dit is een hele goede manier om dat te doen. Ook de installatie ging heel soepel, allemaal heel professioneel.” vertelt familie Haddad.

Samenwerking Sungevity & Woonwaard

Zonnepanelen zijn inmiddels ook erg aantrekkelijk voor mensen die een woning huren bij een woningcorporatie. Woonwaard is de vijfde woningcorporatie die gestart is met het plaatsen van zonnepanelen van Sungevity. Gezamenlijk hebben Sungevity en Woonwaard al veel impact gemaakt. De cijfers op een rijtje:

  • 1000 daken voorzien van zonnepanelen leveren gemiddeld 1766454 kWh op.
  • Samen zorgen de huurders van Woonwaard ervoor dat er zo’n 839 ton CO2 minder wordt uitgestoten.
  • Deze hoeveelheid staat gelijk aan 18.8 jaar achter elkaar douchen!

Reden van het succes

Het plaatsen van zonnepanelen zorgt voor een win-win situatie: zonnepanelen dragen bij aan duurzaamheid én verminderen de lasten voor huurders van woningcorporaties. Woonwaard vindt het belangrijk dat huurders erop vooruit gaan, daarom is de besparing op de energiekosten altijd hoger dan de maandelijkse bijdrage voor de zonnepanelen. Sungevity berekent van te voren nauwkeurig uit hoeveel de huurders jaarlijks gaan besparen op hun energierekening.

Sungevity kijkt uit naar de voortzetting van de succesvolle samenwerking. Op naar de 2000ste woning!


Bent u werkzaam bij een woningcorporatie en wilt u kennismaken? Neem dan contact op met Guido Broek via guido.broek@sungevity-intl.com

The post Sungevity voorziet 1000ste huurwoning Woonwaard van zonnepanelen appeared first on Sungevity.

Bron