Test omvormers voor zonnepanelen

Een test van omvormers voor zonnepanelen is door het testinstituut Photon uit Duitsland uitgevoerd. Dit is echter een test uit 2013 maar de enige test waarbij verschillende type omvormers met elkaar vergeleken worden.

 

Test omvormers, belangrijke punten:

  • Er is bij de Photon test omvormers alleen gekeken naar rendement, NIET naar levensduur. Die laatste is eigenlijk veel belangrijker. Een omvormer heeft namelijk een levensduur van 10 tot 15 jaar en zal eerder aan vervanging toe zijn dan jouw zonnepanelen. Een omvormer die 15 jaar meegaat maar iets minder rendement levert is veel beter dan een omvormer die het na 10 jaar voor gezien houdt.
  • Als je omvormers uit de Photon test met elkaar gaat vergelijken, kijk dan ook naar de ‘voltage range’.  Je haalt het meeste rendement als deze zo breed mogelijk is. Kijk daarbij vooral naar de ondergrens. Een lage onderwaarde betekent dat de omvormer in de ochtend eerder aanslaat en in de avond later uit gaat. En dat is ook van belang bij de keuze van het type omvormer. Kies dus nooit een te zware omvormer.
  • Mocht het type van de omvormer niet in de lijst staan, dan zegt de ranking van een ander type van hetzelfde merk niet zo veel.  Voorbeeld:  De Growatt 1500TL staat niet in de lijst. Kijk dan niet naar de ranking van de Growatt 5000TL (plek 33), want dat zegt echt niets over de Growatt 1500TL. Die heeft namelijk andere specificaties.
  • Ook staat er in de photon test niets genoemd over garanties. Over het algemeen wordt 5 tot 10 jaar garantie gegeven. Tip: Lees alle ins en outs over garanties. Er zijn namelijk nog wel wat verschillen tussen Chinese en Europese merken.
brochure preview

Gratis e-Brochure

“Test omvormers”

Bedankt voor je aanvraag voor de e-Brochure!

Je ontvangt de e-Brochure direct in de inbox van je e-mail.

Wil je ook meteen offertes voor Zonnepanelen vergelijken? Offertes aanvragen

The post Test omvormers voor zonnepanelen appeared first on Zonnepanelen.net.

Bron