Coating vloeren zijn anders dan gietvloeren, ondanks dat hun uiterlijk veel op elkaar lijken. Een coating vloer is namelijk veel dunner dan een gietvloer en wordt gebruik wanneer een vloer niet te maken krijgt met al te zware belasting.
Een goede vloer is vloeistofdicht en voorzien van een antislip. Veiligheid staat immers voorop. Er bestaan ook enkele gevallen waarin een vloeistofdichte vloer zelfs verplicht is gesteld in Nederland. Lees verder en kom meer te weten over de situaties waarin een vloeistofdichte vloer verplicht is gesteld. Wie weet blijk jij ook wel een vloeistofdichte vloer nodig te zijn in jouw bedrijf.
Opslaan van vloeibare stoffen
Een van de situaties waarin vloeistofdichte vloeren verplicht is, is wanneer jouw bedrijf vloeibare opslaat of wanneer iets kan lekken. Denk hierbij dus aan stoffen zonder lekbak, aan accu’s zonder lekbak en dergelijke. Daarbij is een vloeistofdichte vloer ook verplicht bij tankstations.
Door op deze plekken een vloeistofdichte vloer te gebruiken, zal de ondergrond niet beschadigd raken door de stoffen die op de vloer terecht komen. De vloer zal niet beschadigd raken doordat er geen naden zijn en geen kieren. Daarnaast raakt de vloer ook niet beschadigd doordat een vloeistofdichte vloer geen vloeistoffen absorbeert die terechtkomen op de vloeistofdichte vloer.
Wassen van motorvoertuigen in pand
Naast het opslaan van vloeibare stoffen ben je ook verplicht om een vloeistofdichte vloer aan te schaffen wanneer je motorvoertuigen wast in een pand, maar ook wanneer je alleen de onderdelen wast van een motorvoertuig.
Door gebruik te maken van een vloeistofdichte vloer zal jouw vloer de middelen die jij gebruikt niet absorberen, waardoor de ondergrond niet beschadigd zal worden. Op grond van de milieuwetgeving ben je verplicht om zulke maatregelen te treffen om de bodem te beschermen. Alle maatregelen die je kunt treffen, zijn genoemd in het Activiteitenbesluit. Op die manier kun je altijd terugvinden welke maatregelen jij kunt treffen.
